Golfbloggen

Låna pengar till golfresan

Golf är en härlig hobby som skänker stor glädje, men det är också en sport som kräver bra utrustning och rätt material. Oavsett om du spelar för skojs skull eller om du tävlar i golf så blir golfen oändligt mycket roligare med rätt förutsättningar. Du kanske tycker att utrustningen är dyr, och så kan det definitivt vara, men fundera över om det kan vara värt att ta ett lån för att finansiera inköp av ny golfutrustning. Är det kanske så att du redan har utrustningen du behöver, men du kanske vill unna dig en golfresa för att slipa på dina färdigheter? Även till ett sådant syfte går det utmärkt att låna pengar. Så länge du tänkt igenom saken och vet att du har ekonomiskt utrymme och kan betala tillbaka de lånade pengarna utan problem behöver det inte alls vara dåligt att låna till den här typen av ändamål.

(mer…)

Läs mer

Topp 10 dyraste golfbanorna vi
drömmer om

Smakar det så kostar det brukar det heta och det stämmer när det kommer till dyra golfbanor. Sveriges dyraste bana är just nu Bro Hof Slotts utanför Stockholm. En greenfee kostar på den vanliga banan kostar 1900 kronor och på Castle Course-rundan får du betala 1100 kronor. Priserna kan skilja beroende på säsong och veckodag. Det är också något billigare om du är junior. Jämför man med Dubai ligger priser under högsäsong där på mellan 1500 kronor och 2500 kronor.

(mer…)

Läs mer

Nu säljer Rory McIlroy huset för
130 miljoner kr

Den nordirländske golfaren Rory McIlroy säljer nu sitt lyxhus som han ägt tillsammans med förra flickvännen Caroline Wozniacki. Det är inte vilket hus som helst utan McIlroys barndomshem. Det stora huset ligger i Florida precis vid strandkanten vid Palm Beach. Huset har vita väggar och golv medan fönsterkarmar och detaljer har blivit målade i svart. Det finns plats för storfamiljen med sina sex sovrum och hela nio stycken badrum. Om det inte skulle räcka ingår också en idag obygd granntomt i köpet.

(mer…)

Läs mer

Lär dig att slå längre på
golfbanan

Vill du lära dig att slå längre på golfbanan? Då finns det några bra tips som är viktiga att känna till. I den här artikeln kommer vi fördjupa oss i hur man kan lära sig att slå längre slag. Att slå långt är väldigt grundläggande i golf. Samtidigt gäller det att kunna behålla kontrollen när man börjar få till längre slag. Att kunna slå rakt är nämligen minst lika viktigt som att kunna slå långt. Förhoppningsvis har du lärt något nytt när du läst den här artikeln.

(mer…)

Läs mer

Så mycket pengar har golfproffsen
spelat in – se topp 50 listan

Du vet säkert att golf är en idrott som du kan bli riktigt rik på – om du blir en av världens bästa. De framgångsrika spelarna blir allt yngre men en av sportens äldsta hamnar fortfarande i toppen av listan. Han heter Arnold Palmer och trots att han inte längre spelar och får vinstpengar, är han en av dem som tjänar mest på sporten. Den som ligger i topp är Tiger Woods. År 2014 spelade han in hela 55 miljoner dollar. Dock var det 610 775 som var vinstpengar, övrigt var sponsorintäkter och samarbeten.

(mer…)

Läs mer

Nu är golfmotorcykeln här!

Golf; en av människans bästa fritidsaktiviteter. Det finns inget mer avkopplande än att ta på sig golfskorna, slänga in klubborna i bagaget och sedan bara vara i naturen. Man blir ett med klubban. Eftersom alla banor i golf kan se annorlunda ut är det ibland lite väl vågat att tänka sig att man ska gå hela rundan. Har man tid och god fysik så kan man absolut gå runt hela, annars kan golfbil vara ett klokt val. Eller varför inte en golfmotorcykel?

(mer…)

Läs mer

Ny teknik i Callaways nya driver

Callaway har förfinat tekniken i sin nya driver och den sägs vara bättre än någonsin. Tanken med den nya modellen i serien Epic är att dina slag ska bli längre och mer precisa. Den nya klubban eller klubborna faktiskt kommer att tillverkas i två olika modeller. På så sätt kan du känna vilken som ligger bäst i handen hos dig. Skillnaden mot föregående modeller är att klubbhuvudet är förändrats så att även om din träff inte blir klockren ska slaget ändå bli långt.

(mer…)

Läs mer

Friskvårdsbidraget kan läggas på
golf

Arbetsgivare kan välja att ge sina anställda friskvårdsbidrag upp till 5000 kronor per år, och det är en hel del arbetsplatser som använder sig av denna möjlighet. Enligt tidigare regler har det bara varit tillåtet med enklare sporter, där golf inte ingått. I år har Högsta domstolen ändrat reglerna för detta. Så nu är det äntligen möjligt för arbetsgivaren att även subventionera det som tidigare kallades dyrare sporter, bland annat golf. Det är dock viktigt att undersöka med sin arbetsgivare vad de tillåter och inte.

(mer…)

Läs mer

Så kan du bli en vinnare genom att
spela på golf

Om du kan mycket om golf kan betting vara ett sätt att tjäna pengar. Det är en ganska stor sport när det gäller betting och för att bli framgångsrik gäller ungefär samma saker som inom det flesta sporter som det spelas på. Betting handlar om kunskap om sporten i fråga och om hur odds fungerar. En sak som är lite speciell med just golf är att väderförhållanden kan avgöra en tävling och att tävlingarna ofta pågår under flera dagar. I den här texten kommer vi att tipsa om några strategier som kan hjälpa dig att gå med plus i långa loppet.

(mer…)

Läs mer

Upplev Sveriges 10 bästa golfbanor

Vinter är en utmärkt tid för att planera din nästa golfresa. Sverige har många vackra golfbanor och har du tur så kanske du till och med bor nära någon av dessa. Varje år utses landets bästa banor av Svensk golf. Sammanlagt har vi nästan 450 olika golfbanor att välja mellan, i texten nedan presenteras några av de som anses vara de bästa. Resultatet baseras bland annat på hur välskötta banorna är, svårighetsgrad och hur vackra omgivningarna är. Banorna passar både för nybörjare och för mer inbitna golfare.

(mer…)

Läs mer