Golfbloggen

Lär dig att slå längre på
golfbanan

Vill du lära dig att slå längre på golfbanan? Då finns det några bra tips som är viktiga att känna till. I den här artikeln kommer vi fördjupa oss i hur man kan lära sig att slå längre slag. Att slå långt är väldigt grundläggande i golf. Samtidigt gäller det att kunna behålla kontrollen när man börjar få till längre slag. Att kunna slå rakt är nämligen minst lika viktigt som att kunna slå långt. Förhoppningsvis har du lärt något nytt när du läst den här artikeln.

Teknik viktigare än styrka

När det kommer till att slå långa golfslag är teknik mycket viktigare än styrka. Ibland kan man se barn i 10-årsåldern slå längre slag än vuxna, vältränade män. Hur kan det komma sig? Jo, för det gäller att ha rätt teknik om man ska kunna slå långa slag. Mycket handlar så klart om att få till en bra, jämn och fin sving. En kontrollerad och avslappnad sving är det mest grundläggande för att slå långt. Träffen på bollen avgörs oerhört mycket av hur du lyckas kontrollera klubban under hela svingen. I takt med att du blir duktigare kan du ta ut svingen mer och mer. Men börja gärna med en mindre svingradie när du övar.

Våga prova drivern

När du börjar behärska järnklubborna, så är det dags att våga prova träklubborna. Drivern är svår att behärska men det är nödvändigt att använda träklubbor för att få till de riktigt långa slagen. Risken när man använder träklubbor är att man misslyckas med att slå rakt. Det gäller att börja försiktigt med en mindre svingradie och sedan successivt öka radien. Ett annat bra tips är att träna upp rörligheten i höften för ett längre slag.

Gå gärna en kurs för att lära dig att slå längre slag. Du kan anlita en personlig tränare eller gå en kurs tillsammans med andra. En professionell tränare kan snabbt se vilka åtgärder du behöver göra för att kunna slå längre golfslag. Så att ta hjälp är ett smidigt och effektivt sätt att fort bli en bättre golfspelare.

Övning ger resultat

När du vill kunna slå längre golfslag är det viktigt att få till tekniken rätt. Hur du lyckas kontrollera svingen avgör i hög grad hur långt du kan slå. Det är verkligen inte armstyrkan som är avgörande. När du börjar behärska järnklubborna är det dags att öva på träklubborna, det är med dessa du kan få till de riktigt långa slagen. Ta gärna hjälp av en professionell golftränare för att få riktigt bra tips på vad just du behöver justera i din teknik för att få till längre slag.