Golfbloggen

Nu säljer Rory McIlroy huset för
130 miljoner kr

Den nordirländske golfaren Rory McIlroy säljer nu sitt lyxhus som han ägt tillsammans med förra flickvännen Caroline Wozniacki. Det är inte vilket hus som helst utan McIlroys barndomshem. Det stora huset ligger i Florida precis vid strandkanten vid Palm Beach. Huset har vita väggar och golv medan fönsterkarmar och detaljer har blivit målade i svart. Det finns plats för storfamiljen med sina sex sovrum och hela nio stycken badrum. Om det inte skulle räcka ingår också en idag obygd granntomt i köpet.

En av de största

Rory McIlroy började spela golf tidigt i livet. Han höll i klubborna första gången när han bara var några år. Sedan dess har han spelat sig in i världseliten och tillhör idag toppen inom golfvärlden. Han är medlem i både Europatouren och i den amerikanska motsvarigheten PGA. När han blev tillsammans med den danska tennisspelaren Caroline Wozniacki blev de ett av de mest omtalade paren inom idrottsvärlden. Så småningom köpte de McIlroys barndomshem för att bo i och bygga en framtid tillsammans i. Lyckan log mot paret som förlovade sig på Nyårsafton år 2013. Det sägs att McIlroy friade till sin dåvarande fästmö och hon visade stolt upp ringen för media.

Säljer huset flera år efter uppbrottet

Förberedelserna inför bröllopet fortskred och när det var dags att skicka ut inbjudningskorten ändrade sig plötsligt McIlroy. Anledningen till att de gjorde slut var alltså McIlroy själv som menar att han inte ville vara tillsammans med en känd person utan ville ha ett vanligt liv. Vändningen kom snabbt och de båda flyttade isär. Han behöll dock lyxhuset som de köpt tillsammans men nu efter några år som separerade väljer McIlroy att göra sig av med deras förra gemensamma hem.

Huset har ökat i värde sedan paret köpte det år 2013. Då betalade de motsvarande strax under 100 miljoner dollar. Förut de stora interiöra utrymmen har de en väl tilltagen trädgård på 9290 kvadratmeter. Det är att jämföra med en fotbollsplan. Här finns bland annat pool och en egen green.

Ny kärlek för Rory McIlroy

Anledningen till att han säljer huset just nu är inte kända men det kan ha någonting med hans nya kärlek Erica Stoll att göra. De gifte sig på Nordirland i april år 2017 och anledningen kanske är så enkel att de vill ha något som är bara deras. Erica Stoll föddes och växte upp i New York, kanske flyttar de dit efter husförsäljningen? I vilket fall blir det spännande att se hur parets nästa bostad kommer att se ut både in-och utvändigt.

Solnedgång i Florida