Golfbloggen

Ny teknik i Callaways nya driver

Callaway har förfinat tekniken i sin nya driver och den sägs vara bättre än någonsin. Tanken med den nya modellen i serien Epic är att dina slag ska bli längre och mer precisa. Den nya klubban eller klubborna faktiskt kommer att tillverkas i två olika modeller. På så sätt kan du känna vilken som ligger bäst i handen hos dig. Skillnaden mot föregående modeller är att klubbhuvudet är förändrats så att även om din träff inte blir klockren ska slaget ändå bli långt.

Ny teknik i klubbans huvud

Klubborna blir allt mer förfinade och det är små detaljer som kan ge stora förändringar. Callaways nya driver har utvecklats genom den så kallade jailbreak technology och syftet är att huvudet på klubban ska ge dig ett bra slag även om träffen är halvbra. På så sätt kan du slå längre och mer precist än tidigare även om du själv inte förbättrat dina slag. Klubban hjälper dig alltså att utvecklas till en bättre spelare. Tanken är att träffytan, sulan och kronan på klubban tillsammans ska böja, vrida och flexa sig för att skapa de bästa förutsättningarna till ett bra golfslag.

Håll hårt i din utrustning

Callaways nya klubbor kommer att kosta omkring 5500 kronor styck. Det är därför viktigt att hålla hårt i klubborna så de inte stjäls. Ställ inte klubborna obevakade utanför exempelvis klubbhuset när du köper greenfee eller går in och tar en bit mat. Det är lätt för den oärliga att vandra iväg med dina klubbor. Märk eller gravera gärna in ditt namn i klubborna så ökar chansen att du får tillbaka dem.

Många kan tänkas vara intresserade av klubborna som alltså finns i två modeller. En modell för dig som är amatör och en annan modell för lite mer vana golfare som satsar mer seriöst. Den andra modellen heter Epic Sub Zero men utvecklarna menar att också denna klubba är mer förlåtande än konkurrenternas och kan bidra till bättre slag på exempelvis tävlingar.

Ett flexande huvud är hemligheten

Hemligheten är alltså en mjukare klubba som ger efter vid slag. Desto hårdare och mindre flexande klubban är, ju mer precis måste du själv vara i dina slag. En driver används för att slå ut bollen så långt som möjligt men du behöver fortfarande kunna parera bunkrar, träd och dammar. Denna klubba i kollektionen Epic hjälper dig. Tekniken övar du upp på driving rangen. Tänk på att det tar ett tag innan du lär ”känna” din nya klubba och ett tips är därför att träna med din före du använder den på banan.