I nordvästra Skåne ligger staden där Jill Johnsson och ishockeylegenderna bröderna Jönsson växte upp. På sommaren är det här en av Sveriges numera mest populära turistmål med Skälderviken Havsbaden precis vid havet. Ängelholm har en lång och välskött sandstrand som sträcker sig flera kilometer. Genom staden rinner Rönneå på vilken man kan åka turistbåten, Laxen.

Känd sportstad för sin storlek

Trots att Ängelholm är relativt liten stad finns det här många framgångsrika idrottare. Hockeylaget, Rögle, håller sig oftast i SHL med undantag av vissa säsonger i Superettan. Flera legender har börjat sin karriär ute på Lindab Arena som faktiskt ligger granne med Änglavallen, ÄFF:s hemmaplan. ÄFF är fotbollslaget som också tagit sig upp i de högsta ligorna. Dessutom har Ängelholm ett känt och framgångsrikt gymnastiklag som håller till ute i Skälderviken på Lingvallen.

Golfbanor i världsklass

I och runtom Ängelholm finns det fantastiska golfbanor. Är man golfintresserad så måste man åka ut på Kullahalvön eller Bjärehalvön och slå några slag. Utsikten är makalös. Eftersom Ängelholm ligger i en vik som omges av berg kommer man upp en bit på höjden och kan se hela staden med omnejd.

Ängelholm, en perfekt sommarstad

Ängelholm är en plats där man kan spendera somrarna om man gillar sol och bad. Det finns många aktiviteter i området som att spela golf eller vandra i naturreservat. Är man intresserad av att titta på sportevenemang så finns det även i den här staden riktigt bra lag som spelar i de högsta ligorna i Sverige. Ängelholm har även nära till Helsingborg och Båstad om man vill utforska andra fina städer.