Båstad på Bjärehalvön, lockar med sitt natursköna kustlandskap och vackra golfbanor. Banorna ligger i alla väderstreck, med tema runt vad det ursprungligen funnits på platsen. Lokal mat anses som värdefullt och det kan man märka längs vägarna, då det finns en mängd lokala producenter man tagit tillvara på. Det finns även mycket för den historieintresserade här, till exempel guidade turer som tar dig tillbaka till år 1450.

Golfbanorna på Bjärehalvön

Till Båstad tar sig många golfspelare just för att klimatet är så fördelaktigt, att man i princip kan spela året om. Golfbanorna ligger inbäddade i det fantastiskt natursköna landskapet, som bara Skåne kan erbjuda. Golfbanorna i Båstad erbjuder inte bara plats för golfproffsen utan här finns även något för nybörjaren. Högst upp på Hallandsåsen/Skånes Toscana ligger Bjäre GK med sin hänförande utsikt. På Torekov GK har man spelat golf nere vid stranden sedan tidigt 1900-tal och med utsikt över havet från alla hål. Ytterligare en bana är Äppelgårdens GK som nästan kantar varje fairway med äppelträd som planterats år 1977.

För din inre ro

På Bjärehalvön finns fler fantastiska golfbanor, mer natur men även plats för totalt lugn och avslappning. Spa, utkiksplatser, fiskesamhällen och en massa olika sorters konst. Inte att förglömma turen till Hallands Väderö, som erbjuder vandringsleder och en utkiksplats där du kan se sälarna sola sig på kobbarna. Detta är den sanna platsen för livnjutning.

Platsen i Sverige för din själ

Jag har berättat om olika saker i Båstad som tillför själen något i form av lugn och avslappning. Jag uteslöt medvetet tennisens Swedish Open, som visserligen får platsen att vakna till liv men även väldigt mycket uppmärksamhet. Det finns mycket som gör Båstad till en plats med en speciell atmosfär. Salomonhög till exempel, är inte bara en plats för golf utan även fornlämningar. Åtta bronsåldersgravar för att vara exakt. Det är verkligen en plats väl värd att besöka.