Bjuv är en tätort i Skåne län som är belägen öster om Helsingborg med närhet till natur och golfbanor. Från början var Bjuv känd som en gruvort och så sent som på 1980-talet stängdes den sista kolgruvan ned. Nuförtiden används inte gruvorna utan man kan istället besöka Bjuvs gruvmuseum om man är intresserad av att titta på detta.

Att göra i Bjuv

I Bjuv finns många möjligheter till en rik fritid med flera olika sysselsättningar. Är man intresserad av att vara ute i naturen finns det vandringsleder att gå på runtomkring Bjuv. Bland annat kan man ta sig en tur till Mölledammarnas strövområde som ligger vid vacker lövskog. Men det är inte bara under sommarhalvåret som detta är värt ett besök utan även på vintern där man kan ta sig en skridskotur.

Golf i Bjuv

Är man intresserad av golf är det väl värt ett besök i skånska Bjuv. Söderåsens golfklubb ligger cirka 15 minuter utanför ifrån Helsingborg och har en mycket varierad terräng som ger ett utmanande och roligt spel. Banan har 18 hål och håller en riktigt hög kvalitet som lockar dit många spelare.

Mer än bangolf i Bjuv

I Bjuv hittar man inte bara en vanlig klassisk 18-håls golfbana, utan även en bana enbart för frisbeegolf. Som det låter så använder man en frisbee istället för en vanlig golfboll och kastar denna i en korg. För att vinna ska man ha så få kast som möjligt för att träffa korgarna där frisbeen ska hamna. I Bjuv har banan nio korgar att träffa.