Den lilla kommunen Burlöv är belägen i Skåne mellan Lund och Malmö. Kommunikationerna till de båda städerna är goda och du förflyttar dig enkelt med tåg eller buss. Golfbanan ligger faktiskt endast 5 kilometer från Malmö central och 3,5 kilometer från centrala Burlöv. Golfbanan flyter in över de båda kommungränserna.

Malmö Burlövs golfklubb

Malmö Burlövs golfklubb består idag av hela 27 hål. Vid bygget 1981 började man med en 6-hålsbana. Sedan starten har mycket hänt i klubben som ständigt utvecklas. Förutom medlemsklubben som också har en damsektion anordnas både tävlingar och utbildningar. Skulle du bli hungrig har du möjlighet att äta dagens lunch i golfrestaurangen. Vill du spela som gäst krävs det att du löser greenfee. Avgiften skiljer sig åt beroende på din ålder och på hur många hål som du vill spela.

En stadsnära golfbana

Läget för Malmö Burlövs golfbana gör den till en perfekt oas när du vill komma ifrån storstadspulsen. Eller när du bara vill koppla av. För att hitta hit beger du dig till området Segevång i Malmö som ligger strax nordöst om centrum. Är du nybörjare men vill komma igång? Då kan detta vara klubben för dig eftersom det anordnas nybörjarkurser varje säsong. Under vintern kan du ta ditt gröna kort vilket är en förutsättning för att få lösa greenfee på andra golfklubbar i Sverige.

Nära och tillgänglig

Orden nära och tillgänglig kan beskriva klubben bra. Inte bara med tanke på läget utan också med hänsyn till sammanhållningen och organisationen. Svenska Golfförbundet har dessutom gett klubben högsta betyg för deras nybörjarkurser. Vill du få tips om golfutrustning ligger en shop i anslutning till klubbhuset. Är du besökare och letar efter boende samarbetar klubben med några Scandichotell i närheten. Gå gärna in på hemsidan för att läsa mer om respektive hotell.