Eslöv är en centralort i Skåne som dessutom är en av landets så kallade ekokommuner. Det betyder att kommunen arbetar aktivt för hållbarhet och värnar om miljön, samt ser till att naturen bevaras och skyddas. Därmed finns det många fina naturreservat att besöka om man är intresserad av naturen i Eslöv.

Golf i Eslöv

Vill man spela golf i Eslöv finns Eslövs Golfklubb, som kallas för ”Golfbanan mitt i Skåne”. Klubben är placerad på mark som tidigare tillhörde Ellinge herresäte vilket gör banan unik och historisk. Banan hade från början 9 hål men sedan 1970-talet har antalet hål fördubblats och numera finns det 18 hål. Eslövs Golfklubb är mycket populär med en bana som erbjuder släta hål till första hälften och som sedan övergår till mer kuperad terräng.

Yrkeshögskola i Eslöv

I Eslöv finner man även en yrkeshögskola som erbjuder ett flertal olika utbildningar bland annat inom ingenjörskap, socialpsykiatri och ekonomisk redovisning. Kommunen erbjuder även en utbildning inom 3D-printing vilket kan leda till en rad olika spännande yrken. Eslöv har även en folkhögskola med utbildningar till bland annat fotbollstränare och låtskrivare.

En kommun med många möjligheter

Eslöv är en till ytan liten kommun men med stora möjligheter. Kommunen ligger i framkant med sin miljömedvetenhet och bevarande av den vackra naturen. Golfbanan är en av de mest populära och lockar många besökare varje år och även utbildningarna drar till sig studenter som. Det finns även många olika sevärdheter i kommunen, bland annat ett leksaksmuseum, Stenberget och naturreservatet Eslövs allmänning.