Helsingborg, som storleksmässigt är Skånes andra största stad, har mycket att erbjuda. Helsingborg har funnits ända sedan vikingatiden och ligger strategiskt vid den plats där Öresund är som smalast. Många politiska och militära strider har ägt rum i staden, men sedan 1800-talet har Helsingborg varit en av Sveriges snabbast växande städer.

Mycket att upptäcka

Om du kommer till Helsingborg som besökare har du mycket att se. Det finns en lång lista av historiska byggnader, torg och platser i staden. Det är också välförsett med parker och grönområden i området. Havet, som ligger precis intill stadskärnan, ger möjligheter till vandringar längs med kustlinjen. Utbudet av återkommande evenemang är stort. I Helsingborgs ytterområden finns mysiga samhällen och välskötta havsbad. Danmark ligger bara femton minuters färjeresa från centrala Helsingborg.

Ett område rikt på golf

I Helsingborg och dess närområden finns många fina golfklubbar att välja på, vare sig du vill hålla dig nära staden eller ge dig ut på landsbygden. Rya, Vasatorp och Allerum är bara några klubbar i mängden. Utemiljön på de olika klubbarna skiftar. Vyerna du kan se under golfrundorna kan vara exempelvis en havsstrand eller en skånsk bokskog.

Värt ett besök för golfaren

Om du som golfare vill uppleva en skiftande miljö med varierande utbud, är Helsingborg ett bra val. Bland de många golfklubbarna kan du hitta din personliga favorit. Populära turistmål är det centralt placerade tornet Kärnan. På promenadavstånd ligger slottet Sofiero. Vill du dricka brunn, finns Ramlösa inte långt från staden. Har du en gång besökt Helsingborg och dess trakter, kommer du säkert att återvända om du får chansen.