Höör är en mysig liten kommun i Skånes inland. Det ligger nära till fyra andra kommuner. Dit kan resenären lätt komma med allmänna kommunikationer som tåg och buss. Höör är en mysig kommun att bila i, på ringlande vägar, med mycket bildskön landsbygd. Söker du en skön ort att ta det lugnt i, är Höör just en sådan.

Sevärdheter i Höör

Höörs allra största attraktion är Skånes djurpark. Den stora parken har tema nordiska djur, som har gott om utrymme. Det finns en trevlig gångbro som sträcker sig långt ovanför parken. Bosjökloster är också en stor sevärdhet i kommunen. Det är privatägt, men slottets äldsta delar är öppna för besökare. Slottsmiljön med dess fantastiska park är välbesökt med rätta. I Bosjökloster finns också en skånsk välbevarad väderkvarn som förbiåkande kan passa på att stanna vid.

Spela Golf i Höör

Bosjökloster golfklubb ligger vackert på en ö vid Östra Ringsjön och är ett mycket fint resmål, inte bara för den som spelar golf. Golfarna har ändå privilegiet att kunna njuta av den underbart härliga miljön lite längre än de flesta andra. Det finns golfklubbar i andra kommuner runt omkring, men de föredrar nog också att spela i Höör.

Underbart ställe

Höör har verkligen mer att erbjuda än man tror. Ett besök där är rogivande, en stund av mindfulness. Vattnet och skogen är en fröjd för ögat. Titta in på minnenas museum med bland mycket annat gamla bilar, motorcyklar, radioapparater, och leksaker som påminner om hur mycket som förändrats under åren. Som i alla mindre kommuner hittar du lätt vandringsleder, gårdsbutiker och badplatser.