Hörby är en ort som är lätt att komma till. Orten var ett betydande samhälle på 1800-talet på grund av de goda vägförbindelserna. Kommunen gränsar till inte mindre än fem skånska kommuner. Besök något av Hörbys fina torg eller parker och känn av den genuina bygdekulturen. I hembygdsstugan finns en mängd intressanta bruks- och allmogeföremål.

Besökare i Hörby

Den som besöker Hörby kan hitta många olika sätt att sysselsätta sig. På sommarhalvåret arrangeras kulturkalas och många marknader, bland annat Hörby marknad som nog är den största. I det gamla fina tingshuset ligger Hörby museum. Det är absolut värt ett besök. Där kan du till exempel lära känna en av ortens kändisar, Victoria Benedictsson, som var författare och som deltog i den dåtida samhällsdebatten genom att skriva böcker och noveller.

Golf i Hörby

Om du vill spela golf i kommunen kan du göra det på Elisefarm Golf Club. De många nära angränsande kommunerna erbjuder också många goda golfupplevelser. Om du gillar bollar men vill spela något annat än på just golf, kan du i Hörby prova någon annan variant av bollspel – till exempel fotbollsgolf (!) eller bowling.

Ta en tur till Hörby

Eftersom Hörby är så lättillgängligt är det värt att åka dit. Hörby har goda anledningar att skryta om sin fina natur. Det finns gott om naturreservat, friluftsområden och vandringsleder att besöka i hela kommunen. Folklivet har sin höjdpunkt på sommaren med många event. Passa också på att lära dig nya saker om bygden, som verkligen är ett plats att trivas på.