Kävlinge är kanske mest känt för Barsebäck, men det är också en kommun som har en underbar havsutsikt. Fem andra kommuner gränsar till orten. Kävlinge erbjuder älskaren av skog, hav och natur all variation som önskas. Det finns sex stycken stora naturreservat i kommunen. För dig som är intresserad av fornlämningar är Kävlinge ett ”måste ses”.

Turista i Kävlinge

Det går aldrig att prata färdigt om vilka naturupplevelser Kävlinge har att erbjuda. Friluftsmänniskan blir i sitt esse här, med många vandringsleder, segel, fiske, kanotpaddling, bad, ridsport – för att bara nämna något. Men även för den som gillar andra saker finns det sysselsättning. Slottet Barsebäcks Gods och Barsebäcks kyrka är trevliga sevärdheter. Där kan du också passa på att ta ett dopp i Barsebäcks fina saltsjöbad. Kävlinge har en hel del arrangemang på gång året runt.

Golf i Kävlinge

Kävlinge Golfklubb är en 18-hålsbana som ligger mycket naturskönt vid havet. Efter golfen är det enkelt att gå ner till havet för ett dopp och en sittning i solnedgången. På klubben kan en golfare få sitt lystmäte, men skulle inte det räcka finns det också många fler golfklubbar i de angränsande kommunerna.

Ta en tur hit

Denna lilla lugna skånska kommun med blick mot havet är väl värt att stanna till vid. Besök kärnkraftverket Barsebäcksverket som bjuder på både utställning och rundturer. Det är mer intressant än det låter! Men du måste föranmäla dig till aktiviteten. Den som är intresserad av trädgårdar måste ta en tur till Dagstorps Lustgård med ovanlig trädgårdsarkitektur. Passa då också på att besöka kyrkan.