Klippan har en historia som går tillbaka flera hundra år i tiden. Det sägs att orten fanns redan på 1500-talet. Då kretsade centrum till det pappersbruk som ligger utmed Rönne å. Klippan är beläget öster om Ängelholm och Helsingborg i Skåne, mitt i den skånska myllan. Golfbanan heter som grannorten Ljungbyhed och är omgiven av lummiga träd.

Golf i Klippan

I Ljungbyhed finner du den närmsta golfklubben med en ganska svår bana. Under de 18-hålen omges du av mycket träd och banan har en hel del bunkrar som du bör undvika att hamna i. Det är en utmanande bana för nybörjare men är väldigt rolig att spela på. Klubben har funnits sedan 1956 och har faktiskt ett flygplan i sin logga. Det beror på ortens historia med flygning och Sveriges första kvinnliga pilot, Elsa Andersson tog sitt flygcertifikat på den närbelägna skolan Thulins Flygskola.

Lös greenfee och spela som gäst

Är du i omgivningarna och känner att det kliar i golffingrarna kan du lösa greenfee på Ljungbyheds golfklubb. Avgiften varierar beroende på dag och din egen ålder. Behöver du tips på boende har klubben listan flera förslag på sin egen hemsida. I ett flertal fall serveras även god och vällagad traditionell skånsk mat på övernattningsställena.

I arbete mot dopning

Inte ens golfvärlden är förskonad mot dopning och Ljungbyheds golfklubb deltar aktivt i arbetet mot dopning. De är medlemmar i ”Vaccinera klubben mot doping” som är framtaget av Riksidrottsförbundet för att förebygga och åtgärda just dopning. För att orka spela och prestera på topp kan du istället äta en god middag. Det gör du exempelvis i golfklubbens egna restaurang där du även kan diskutera banan med andra spelare.