Kristianstad är över 400 år gammal och mycket värd att besöka. Staden är Skånes fjärde största tätort och har för sin storlek ett mycket fint utbud av historia, kultur, uteliv och natur. Avstånden i kommunen är korta och de allmänna kommunikationerna är väl utbyggda. Runt om i hela kommunen finns många fina golfbanor att välja mellan.

Om staden Kristianstad

Kristianstad byggdes av kung Kristian den IV och blev snabbt ett viktigt regionalt centrum. Staden har behållit sin unika stadskärna med många sevärda byggnader, torg och gator. I Kristianstad kan du hitta många museer att besöka. Detta är staden för dig som är intresserad av konst, kultur och hantverk av olika slag. Det händer alltid något i Kristianstad, från marknader till olika evenemang med varierande tema. Det finns gott om bra restauranger och värdshus i både stads- och lantmiljö. På promenadavstånd från centrum finns det unika vattenriket vid Helgeån, med strövområden och ett rikt djurliv. Det är också värt att göra en åktur utanför staden. Ett besök i det pittoreska samhället Åhus, med fantastiskt hamnliv och den underbara badstranden, rekommenderas.

Golf i Kristianstad

Det finns många golfklubbar att välja mellan i kommunen. Förutom i staden kan du bland annat spela golf i Araslöv, Skepparslöv, Yngsjö, Fjälkinge, Degerberga och Åhus. Här finns många möjligheter att hitta golfbanan som passar just dig, eftersom klubbarna kan erbjuda så skiftande miljöer. Vad sägs om teman som exempelvis slott, hav, camping eller landsbygd?

Den perfekta staden för variation

För dig som är golfspelare, är Kristianstad ett intressant och sevärt mål, väl värt att besöka. Du erbjuds många fina alternativ att spela golf. Det finns mycket goda möjligheter att hitta bra logi efter tycke och smak. Du har inga problem att besöka restauranger och fik med välsmakande mat och trevliga miljöer. Om du vill ta en paus från golfspelandet är det inga problem att hitta förströelse oavsett vad du är intresserad av.