Landskrona ligger mellan Vellinge och Lund. Staden grundades redan på 1400-talet, men då som en dansk stad. 1658 blev det svenskt. På 1800-talet växte staden snabbt och fick bland annat järnväg, men på 1900-talet minskade tillväxten. Landskrona har bland annat slott, museum och konsthall, vilka alla är värda att besökas.

Att göra i Landskrona

Landskrona har mycket kultur och fritid att erbjuda. Som turist i Landskrona kan du lätt ta dig fram till fots för att kunna se det mesta. Du kan se allt från mycket gamla fynd och minnen på museet, vandra på olika stråk och leder, bada vid de många badplatserna, se på konst, shoppa, äta och fika. Du kan också besöka många evenemang som anordnas Är du intresserad av koloniliv, titta in på det unika kolonimuseet. Det är fri entré till många kultursevärdheter i staden.

Att golfa i Landskrona

Som golfare kan du välja mellan många fina banor i Landskrona. En del hävdar till och med att Landskrona är Sveriges bästa golfstad. Eftersom staden ligger vid havet, har du som spelar golf olika val av natur vare sig du vill uppleva hav, skog eller båda! Vill du ha ännu flera golfbanor att välja mellan är det lätt att ta sig till någon grannkommun.

Landskrona välkomnar sina besökare

Landskrona är en härlig stad att besöka året om. Klimatet är perfekt för den som älskar att spela golf, och det finns gott om saker att göra även när det blivit tillräckligt spelande. Det finns underbara ställen att stanna till på, både i själva staden och på landsbygden. Du kan lära dig mycket om historia. Det finns gott om övernattningsmöjligheter för alla smaker.