Den lilla orten Lomma räknas numera in till Malmö men fortfarande är småstadskänslan påtaglig. Lomma nämndes första gången år 1085 i Knut den heliges gåvobrev. Sedan dess har såklart mycket hänt på platsen och det byggs som aldrig förr. Ortens golfklubb heter Örestads GK och är en medlemsägd klubb. Det är med andra ord medlemmarna själva som beslutar hur klubben ska drivas och vilka arrangemang som ska anordnas.

Chans att påverka

Att klubben är medlemsdriven innebär att du har stor möjlighet att påverka. I skrivande stund är medlemsantalet omkring 2000 aktiva golfare. Av dessa är 450 stycken juniorer och tillväxten ser god ut. Örestad erbjuder en bana som är öppen för spel året om. Det är möjligt tack vare det milda klimatet. Klubbhuset är stort och modernt med personal som gärna diskuterar dagens äventyr ute på banan. Du har möjlighet att gå en 18-hålskortbana de dagar då tiden är mindre och en 27-hålsbana när du har längre tid.

Pay and play

Att banan är öppen åren om och dessutom erbjuder pay and playspel gör att alla kan spela. Äger du ett företag anordnas även företagsgolf vilket kan vara ett roligt och annorlunda sätt att öka gemenskapen på en arbetsplats. Ta kontakt med kansliet för mer info och vidare planering. När ni blivit riktigt bra kanske ni vill medverka i en tävling som arrangeras av klubben?

Ät gott och sov skönt

Att äta bra och sova bra är extra viktigt om du vill prestera på topp. Örestads GK erbjuder dagligen lunch med två rätter och en sallad på menyn. Om du är extra hungrig har du kvällstid möjlighet att beställa både förrätt, huvudrätt och dessert. Vad sägs om en creme brulée med färska bär? Du kommer garanterat att sova skönt efter en sådan brakmiddag. Brohuspark bed & breakfast är ett mysigt ställe där frukost ingår.