Om du söker en lagom stor stad med mycket upplevelser ska du absolut besöka Lund. Här kan du, oavsett vad du är intresserad av, hitta det just du önskar. Det finns gott om upplevelser för den som är intresserad av kultur, natur, shopping, mat och mycket annat. Lund ligger nära till allt du önskar.

En stad med gamla anor

Lund är den medeltida staden som integrerar dåtid och nutid genom att medeltiden är så närvarande i mitt i dagens miljö. Många svenska medborgare har en relation till Lund på grund av att universitetet haft många studenter från hela landet i långa tider. Lund grundades troligtvis på 900-talet, det har man kunnat se bland annat genom arkeologiska fynd från Uppåkra. Lund är charmig och levande, full av kontraster. Ena stunden kan du vandra bland kullerstenar och korsvirkeshus, i andra stunden kan du titta på hypermoderna miljöer.

Golf i Lund

Det finns många fina golfbanor att spela på i Lunds kommun. Eftersom det är korta avstånd i kommunen, finns det alltid en bana nära dig. Det är heller aldrig långt till någon grannkommun, där det också finns gott om möjligheter till att spela golf. Lund är en kommun med mycket goda möjligheter för övernattning.

Missa inte Lund

Det finns mycket att titta på i Lund. Lunds domkyrka ligger lättillgänglig mitt i centrum. Kulturen i Lund, stadens helt fantastiska kulturhistoriska museum, ska du lägga några timmar på. För den som är intresserad av växter måste ta sig till den botaniska trädgården. Det är bara några sevärdheter i staden! I Lund finns allt du behöver hitta i en stad – och lite till. Tveka inte, Lund är en fantastisk stad!