Osby är en liten kommun till befolkning och areal i inre Skåne. Trots detta har orten mycket att erbjuda. Osbys säregna natur ger en trolsk sagolik stämning, och det är nog naturen som är kommunens största styrka. Men Osby har också det ultimata leksaksmuseet som ingen i detta land bör missa!

Detta måste upplevas i Osby

Osbys unika urskog är verkligen värt att ta en promenad i, även om den blir ganska kort. För den som också gillar att passa på att ta ett dopp i någon sjö i naturen är det öppet dygnet runt för det i hela kommunen! Sjöarna har mycket fina möjligheter till fiske och kanotfärder. Osby är rikt på svartgranit, eller diabas, som exporteras över hela världen. Som kronan på verket för besökaren finns BRIOs eget leksaksmuseum, Lekoseum för alla åldrar!

Golfa i Osby

Eftersom Osby kommun är så litet i areal, får golfaren ta sig till grannkommunerna som alla ligger mycket nära till. Hässleholm, Östra Göinge och Älmhult har alla mycket fina möjligheter till bra golfspel. Det är ändå värt att stanna till åtminstone några dagar i just Osby, som har fina övernattningsmöjligheter och lugn och trevlig förströelse.

Passa på att stanna till i Osby

Om du gillar att fynda på second hand, är Osby den rätta kommunen för dig. Det finns flera butiker i centralorten och tar du dig ut på landsbygden hittar du ännu fler loppisar där du verkligen kan shoppa loss. Sammanfattningsvis är Osby kommunen som kan erbjuda dig intressant historia, naturupplevelser i skog och sjö, givande museer. Allt detta med småstadsfeeling.