Om du reser in i de inre delarna av Skåne, kommer du till Östra Göinge som består av sju små tätorter. Huvudorten är Broby. Andra orter är Knislinge, Glimåkra och Sibbhult. Känt för Göinge är brytningen av diabas, eller så kallad svartgranit. Den exporteras över hela världen. I Östra Göinge kan du bland annat vistas i många lummiga park- och skogsområden.

Att göra i Östra Göinge

Östra Göinge präglas av hembygdskänsla och småskalighet. De små samhällena i kommunen har alla sin egna prägel, värda att besöka. I naturen finns rikligt med insjöar, fornlämningar och välskötta parker. En cykeltur i kommunen är avkopplande och stillsam. För den kulturellt och historiskt intresserade besökaren är Wanås ett måste. Förutom ett slott, finns där den kända internationella skulpturparken och sevärda konstutställningar. För den som är intresserad av cykel- och vandringsturer finns det många vackra leder att ge sig ut på.

Spela golf i Östra Göinge

Östra Göinge golfklubb ligger mellan orterna Broby och Knislinge. Där spelar du i en naturskön miljö, omgiven av skog och mystik. Vill du vidga dina upplevelser av golf finns det många andra golfklubbar på nära håll. I de angränsande orterna Hässleholm, Osby och Kristianstad hittar du många klubbar om du önskar variation.

En hemtrevlig upplevelse

Du som väljer att ta dig till Östra Göinge blir inte besviken. Området är som en enda stor hembygd med mycket kulturminnen blandat med innovativ kultur i framkant. Här finns möjlighet till prisvärda vistelser med mysiga övernattningar vare sig du föredrar slotts- eller stugmiljö. För den hungrige finns det gott om valmöjligheter från högklassiga värdshus till mer vardagliga alternativ. Golfarna får en skön, variationsrik upplevelse om de så önskar.