Simrishamns första namn var Svimraros, som troligen antydde till mynningen av den långsamma ån. Denna stad på Österlen har även Sveriges störta fiskehamn och hit åker man för att köpa nyrökt ål. Här gömmer sig även flera golfpärlor. Vackert beläget invid kusten är Simrishamn en idealisk plats för en spännande golfupplevelse. Lugnet blandas med havets sälta och alla kan golfa på sin egen nivå på förstklassiga banor. Dessutom finns golfbanor som besöks av mästarna, med härliga restauranger och genuin känsla. Allt som behövs för en oförglömlig upplevelse.

Havsnära golf med sälta

I Simrishamn finns flera golfbanor belägna precis vid kusten. Österlen GK och Lilla Viks banor är två exempel där du kan känna av de salta havsvindarna och njuta av den storslagna utsikten. Banorna bjuder på magnifika vyer, ibland så långt som till Blekinge, och utmanar även de mest erfarna golfarna. Den sprakande skånska naturen ger minnesvärda naturupplevelser, som lägger ett extra lager på golfsemestern. Att golf till stor del är en naturnära sport, är något man påminns om i Simrishamn.

Upplev en tävlingsbana

Banan Djupadal i Simrishamn är en av banorna i SAS Masters Tour. Proffs från hela landet kommer därför till Simrishamn för att hitta utmaningar och vässa sina kunskaper i sporten. Designen bakom banan har föregåtts av noggrann efterforskning för att skapa en förstklassig bana på ren sandjord. Efter en runda på Djupadal står helt klart att Simrishamns golf håller internationell nivå.

Golf och upplevelser på Österlen

I Simrishamn finns de magnifika vyerna, det klara vädret, den förlängda sommaren och de proffsiga golfbanorna. Golfupplevelserna i Simrishamn är havsnära och banorna är fulla av återkommande besökare. Här kan du njuta av magnifik havsutsikt och högklassig golf på strandbrinken. Du kan även gå på vandring eller uppleva en historisk promenad genom den kullerstensbelagda innerstan. Dessutom kan du finna en massa valnötsträd i kommunen eller varför inte besöka nordens mest välbevarade, medeltida borg, Glimmingehus.