Skurup är en kommun som har utsikt mot Östersjöns södra delar. Kommunen ligger mellan havet och åsen, vilket garanterar ett omväxlande vackert landskap för många naturupplevelser. Ta en biltur längs med fina färdvägar, med ett stopp på något värdshus, besök i en gårdsbutik eller hos någon av de många konsthantverkarna och gallerierna .

Att göra i Skurup

För dig som är intresserad av historia är Svaneholms slott från 1500-talet ett självklart besöksmål. Slottet har, förutom fina omgivningar att promenera i, ett museum rikt på historiska föremål och en restaurang. Självklart bor där också slottsspöken. Johannamuseet är ett annat historiskt besöksmål som erbjuder nostalgi i form av olika sorters prylar, kläder och fordon. Mossbystrands badplats är en vidsträckt strand vid havet, där Skurups invånare gärna vistas en solig dag tillsammans med turister.

Spela golf i Skurup

Abbekås golfklubb i Skurup erbjuder en varierande 18-håls golfbana och det är öppet året runt! Här kan du välja mellan olika boenden och restauranger helt beroende på ditt tycke och din smak. Eftersom Skurup gränsar till fem kommuner kan du hitta ännu fler klubbar på kort avstånd om du så önskar.

Värt att besöka

Skurup är i sin småskalighet verkligen värt att besöka, om du bestämmer dig för det eller om du bara har vägarna förbi. Närhet till skog och hav, fin landsbygd med möjligheter att handla mat, konst och hantverk, olika möjligheter att lära sig mer om svensk och skånsk historia – det är bara några av de minnen som besökarna i Skurup tar med sig hem.