Tomelilla är en härlig kommun i Österlen som trots sin ringa storlek har en mängd sevärdheter och upplevelser för den tillfällige besökaren. Här finns utomstående familjeaktiviteter, slott, natur, kultur och möjligheter att göra inköp av stads. och landskaraktär. För besökaren som också planerar att spela golf blir det en helhet som få kommuner kan erbjuda.

Vad gör man i Tomelilla?

Det finns många sätt att var i naturen i Tomelilla. Brösarps Backar är nog den mest besökta naturupplevelsen i kommunen, men det finns många typer av vandringsleder, och naturreservat inklusive vattenfall. Österlen är känd för både sitt landskap, sin konst och sin kultur. Konstrundan arrangeras varje påsk och ger möjlighet till oändliga variationer inom konstområdet. Under resten av året finns Tomelilla och Brösarps Konsthall. Förutom detta kan du besöka hur många ateljéer och gallerier som helst.

Golf i Tomelilla

För en golfare är egentligen hela Österlen ett paradis. I Tomelilla kan du exempelvis spela på Tomelilla golfklubb, som du har på gångavstånd från centrala Tomelilla. Annars är det bara att ta en tur i det vackra landskapet, fantastiska golfklubbar kan du hitta med regelbundna mellanrum och behöver egentligen inte bekymra dig över den saken.

Tomelilla är härligt

Egentligen finns det inget att bekymra sig över som besökare i Tomelilla. Kommer du dit sommartid måste du passa på att besöka Hasse & Tage-museet, som sägs vara världens minsta filmmuseum. Det finns flera slott och borgar att titta på i kommunen. Pricken över i:et i Tomelilla är såklart Tosselilla där du kan förströ dig minst en heldag och roa dig med vattenaktiviteter, vara i tivoliland, motorland eller titta på alla djur.