Trelleborg är Sveriges sydligaste kommun. Där kan du till exempel stå på Sveriges sydligaste udde i Smygehuk. För den som är intresserad av kultur eller vill uppleva olika natur är Trelleborg en stad värd att besöka. Kommunen är lagom stor att hinna lära känna, även för den som är där på ett tillfälligt besök.

Att titta på i Trelleborg

Är du intresserad av vikingar ska du besöka Trelleborgen. Det är ett litet men bra museum med trevlig personal och aktiviteter för hela familjen. Trelleborgs museum ligger mycket centralt och där finns både fasta och tillfälliga utställningar som handlar om stenåldern och framåt. För den som gillar konst finns en konsthall. Du som vill vara i naturen har mycket att se och välja mellan eftersom kommunen har så skiftande natur.

Golf i Trelleborg

Sveriges sydligaste stad har såklart Sveriges sydligaste golfbana, Bedinge golfklubb! I Trelleborg och dess närhet hittar du cirka 20 klubbar på rimligt avstånd. Du har fina möjligheter att välja klubb efter eget tycke när det gäller standard, storlek och miljö. Detta är en riktigt bra kommun för den som är intresserad av golf.

Besök sydligaste Sverige

Visst är det bra att ha varit på besök så långt söderut du kan komma i vårt land! Därför är det värt att ta sig till Trelleborg. Staden har ett bra utbud med golf, shopping, skog, bad, kultur och historia. Du har möjlighet att lära dig nya saker bland annat på museerna och du kan motionera på olika sätt ute i naturen.