Ön Ven ligger i Öresund mitt emellan Sverige och Danmark. Ven tillhör St Ibbs socken i Landskrona kommun. Ön är lagom stor för en dagsutflykt för den som så önskar. Men eftersom ön är ett fantastiskt ställe att besöka, är det inte fel att passa på att stanna några dagar.

Att göra på Ven

På Ven kan du verkligen njuta av lugnet, det härliga klimatet och den fantastiska utsikten med utsikt mot havet var du än befinner dig. En populär aktivitet på Ven är att hyra en av deras karaktäristiska gula cyklar och ta sig runt hela ön i lagom takt. Då är det lätt att passa på att stanna till vid någon av loppisarna, gårdsbutikerna eller caféerna. Tycho Brahe bodde på Ven under 1500-talet och ledde banbrytande forskning främst inom astronomi. Hans museum där är välbesökt.

Att spela golf på Ven

St Ibbs golfklubb är stället för den som vill spela golf på ön. Tack vare det fina milda klimatet på Ven blir golfsäsongen lång. Varje år hålls turneringen St Ibbs Open, och klubben är självklart värd för evenemanget. När du spelar på banan har du en vidunderlig utsikt över sundet.

Värt ett besök

Ven är den svenska ön som ger dig skön avkoppling över dagen eller längre tid om du så vill. Här finns ett lugn, luften är frisk och du har en mycket vacker och speciell natur att vila ögonen på. Vill du inte cykla finns det andra bekväma transportmedel att använda, till exempel buss, traktorsläp, golfbil eller häst och vagn. Vid Brahemuseet kan du ströva runt i en fantastisk slottspark som återskapas från den tid han odlade växter till alkemiska experiment. Åk till Ven, du kommer att minnas det resten av livet.