Golfbloggen

Topp 10 dyraste golfbanorna vi
drömmer om

Smakar det så kostar det brukar det heta och det stämmer när det kommer till dyra golfbanor. Sveriges dyraste bana är just nu Bro Hof Slotts utanför Stockholm. En greenfee kostar på den vanliga banan kostar 1900 kronor och på Castle Course-rundan får du betala 1100 kronor. Priserna kan skilja beroende på säsong och veckodag. Det är också något billigare om du är junior. Jämför man med Dubai ligger priser under högsäsong där på mellan 1500 kronor och 2500 kronor.

Bro Hof Slotts bana

Bro Hof Slotts golfbana ligger utanför Stockholm och designades av Robert Trent Jones Junior, en välkänd skapare av just golfbanor. Som privatperson går det att köpa in sig på aktier och när dessa släpptes år 2006 låg varje aktie på 310 000 kronor. Mannen bakom klubben heter Björn Örås. Trots det höga priser är det internationellt sett inte högst. Några av världens dyraste golfklubbar ligger i Dubai. Den mest påkostade är banan Majlis Course på Emirates Golf Club. Jumeirah Golf Estates och The Els club är andra dyra klubbar att spela på som gäst. Det går att få ner priset genom att boka en paketresa under lågsäsong.

Golf världen runt

Världens svåraste golfbana är inte för den osäkra spelaren. Det sägs att första platsen intas av La Paz GC i Bolivia. Den ligger på hela 3342 meters höjd och kräver att du som spelare är vältränad för att orka med den tunnare luften. Även dessa speciella banor brukar ta ut en hög avgift. De som oftast löser avgift för de extremt dyra banorna är mestadels höginkomsttagare som dels har ett stort golfintresse men som också vill uppleva någonting extra.

De allra dyraste ligger dock i USA och du får i snitt betala mellan 3500 kronor och 4000 kronor i greenfee för att få spela här. Du får mer än ”bara” en golfrunda på köpet. Klubbarna är som små semesterorter med lyxrestauranger och tävlingar. Dyrast är Shadow i Las Vegas där det kostar omkring 4000 kronor för en greenfee. Dessutom måste du bo på hotellet MGM-Mirage som tillhör klubben.

USA vinner listan över de dyraste

Även på andra platsen hamnar en amerikansk bana överst nämligen Pebble Beach Golf Links, Kalifornien, USA. Priset för att få spela ligger på omkring 500 dollar vilket motsvarar 4000 svenska kronor. Tredje platsen tas dock av en bana på närmre håll för oss svenskar. Det är Old Head Golf Links i Kinsale på Irland. En greenfee där kostar nästan 3000 kronor. Sammanfattningsvis kan man säga att du måste ha ett intresse utöver det vanliga med att upplevelsen kan vara väldigt kul.

Jumeirah golfklubb i Dubai